Tweetraps biedsysteem


"Makelaardij Lelystad introduceert tweetraps biedsysteem"

Maximale transparantie voor huizenkopers
VBO Makelaardij Lelystad introduceert als eerste makelaar in Flevoland het tweetraps biedsysteem. Overbieden is de norm geworden, mede vanwege de krapte op de woningmarkt. ‘Wij willen kopers maximale transparantie bieden en voor de verkoper een optimaal rendement’, legt eigenaar Kamiel Leemreijze van Makelaardij Lelystad uit.

Het tweetraps bieden bij Makelaardij Lelystad verloopt heel eenvoudig. ‘Iedere geïnteresseerde, die een persoonlijke bezichtiging met mij heeft gedaan, kan tot de eerste deadline een bod doen via de mail. Na de eerste biedingsronde vertellen wij de vijf beste bieders wat het beste bod is, zodat ze nog een keer mee kunnen doen met de tweede biedingsronde’, legt de makelaar uit.

Hoogste bod
Tot de tweede deadline krijgen de vijf beste bieders de kans om via de mail een tweede bod te doen. Na de tweede biedingsronde wordt het tot dan toe meest geschikte bod geselecteerd. Dat kan dus ook een bieding zijn uit de eerste ronde. Zo kan de hoogste bieder uit de eerste biedronde, worden gehouden aan zijn bod.

Het hoogste bod is niet automatisch het beste. Kamiel: ‘Dat is een combinatie van factoren, zoals prijs, aanvaardingstermijn en de financiële haalbaarheid. Uiteindelijk wil je als verkoper ook de zekerheid dat de koop doorgaat. Met een aankoopmakelaar sta je momenteel sterker in deze oververhitte markt, omdat de aankoopmakelaar de potentiële koper helemaal heeft gescreend en dus zijn financiële positie helder heeft. Dat is wel zo prettig als er geboden gaat worden. Voor de verkopende partij is het in deze oververhitte markt dan ook erg prettig wanneer een aankoopmakelaar een bod uitbrengt, zodat die weet dat alles goed zit’. Makelaardij Lelystad kan tijdens het biedingsproces aan gegadigden vragen om de financiële haalbaarheid van het bod te laten toetsen.

Transparantie
Wie nu een huis wil kopen, ontkomt er niet aan om te overbieden. Tweede Kamerleden, minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Vereniging Eigen Huis willen dat er meer transparantie komt bij het bieden op een huis. ‘Open biedingen zijn de oplossing om het gesjoemel op de huizenmarkt tegen te gaan. Ons tweetraps biedsysteem past hier perfect bij’, zegt Kamiel.

VBO Makelaardij Lelystad begeleidt bij de verkoop én aankoop van een woning. ‘Er komt behoorlijk wat informatie op je af bij het kopen of verkopen van een huis. Dan is het fijn als je een goede makelaar hebt. VBO Makelaardij Lelystad biedt zekerheid. Met onze service helpen we in jouw zoektocht naar je droomhuis of bij de verkoop van je bestaande woning. Maak samen met ons een weloverwogen beslissing.’


Contact opnemen

Heeft u vragen, bent u specifiek opzoek of wilt u een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op!